ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 17% PV170
Η ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 17% PV170 χορηγείτε:
Σύνθεση: Καλαμπόκι , Κριθάρι, Φρυγανισμένο *Εξωθημένο φύτρο καλαμποκιού , Εξωθημένη φρυγανισμένη και αποφλοιωμένη σόγια , Πίτουρο σιταριού, Αλεύρι γλουτένης καλαμποκιού ,αλεύρι σίτου, Φλοιός σιταριού, Εξωθημένο μερικώς αποφλοιωμένο ηλιόσπορο, Αποξηραμένος πολτός ζαχαρότευτλων, Θρυμματισμένα χαρούπια, Μελάσα ζαχαροκάλαμου, Ανθρακικό ασβέστιο, Δισόξινο φωσφορικό ασβέστιο, Χλωριούχο νάτριο, Διττανθρακικό νάτριο, Κυτταρικά τοιχώματα μαγιάς (MOS).
Οδηγίες χρήσης:
Για 1 λίτρο γάλακτος η αναλογία είναι περίπου 600-700gr κιλά τροφής .Συνιστάται να διαιρείται η ποσότητα της τροφής σε πολλά ημερήσια γεύματα.
Αναλυτική σύνθεση % T.Q.
Υγρασία 13.00
Ολικές πρωτεΐνες 17.00
Ολικά έλαια και λίπη 3,50
Ολικές ινώδεις ουσίες 10,00
Ολική τέφρα 8,50
Νάτριο 0,45
Διατροφικά πρόσθετα ανά κιλό
(3a672a) Βιταμίνη Α I.U. 40.000
(3a671) Βιταμίνη D 3 I.U. 2.800
(3a700) Βιταμίνη Ε 40 mg.
3a821 Βιταμίνη Β1 ή θειαμίνη μονονιτρικό 1.7 mg.
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) 1.0 mg.
3a315 Niacinamide (Vit.PP) 170 mg.
(Ε5) Οξείδιο μαγγανίου 77 mg.
(Ε1) Ανθρακικός σίδηρος 124 mg.
3b201 Ιωδιούχο κάλιο 3,93 mg.
3b611 Χηλικός ψευδάργυρος από μεθειονίνη 1:2 2. 300 mg
(3b8.10) Οργανική μορφή σεληνίου από S.C. CNCM 1-3060 200,00 mg
*Η διαδικασία εξώθησης (extrusion) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στη μεταποίηση τροφίμων και ζωοτροφών και έχει πολλές εφαρμογές. Ακολουθούν μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει αυτή η διαδικασία:
1. Αύξηση Πεπτικότητας
- Βελτίωση Πεπτικότητας: Η εξώθηση βοηθά στη διάσπαση των κυτταρικών τοιχωμάτων των συστατικών, διευκολύνοντας την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα ζώα.
2. Βελτίωση Θρεπτικής Αξίας
- Διατήρηση Θρεπτικών Συστατικών: Οι υψηλές θερμοκρασίες και η πίεση που χρησιμοποιούνται κατά την εξώθηση μπορούν να καταστρέψουν ορισμένες μη επιθυμητές ενώσεις, ενώ οι θρεπτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες συχνά διατηρούνται ή βελτιώνονται.
3. Μείωση Παθογόνων Μικροοργανισμών
- Αποστείρωση: Η διαδικασία εξώθησης μπορεί να μειώσει την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών, βελτιώνοντας την ασφάλεια των ζωοτροφών.
4. Βελτίωση Υφής και Φυσικής Κατάστασης
- Εξωτερική Υφή: Τα προϊόντα που προκύπτουν από την εξώθηση έχουν συχνά καλύτερη υφή, όγκο και γεύση, κάτι που μπορεί να είναι ελκυστικό για τα ζώα και να αυξήσει την κατανάλωση τροφής.
5. Αύξηση Χημικών Ιδιοτήτων
- Προσαρμογή Ιδιοτήτων: Μπορεί να τροποποιήσει τις χημικές ιδιότητες των τροφών, όπως η διαλυτότητα και η ικανότητα απορρόφησης νερού, βελτιώνοντας έτσι τη χρήση τους από τα ζώα.
6. Εύκολη Αποθήκευση και Μεταφορά
- Μειωμένος Όγκος: Τα εξωθημένα προϊόντα συνήθως έχουν μικρότερο όγκο και μπορούν να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν πιο εύκολα.
7. Ευελιξία στην Παραγωγή
- Δημιουργία Διαφορετικών Προϊόντων: Η εξώθηση επιτρέπει τη δημιουργία ποικιλίας προϊόντων, προσαρμόζοντας τη διαδικασία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες διαφορετικών τύπων ζωικών τροφών.
8. Οικονομικά Οφέλη
- Αύξηση Παραγωγικότητας: Η χρήση εξωθημένων ζωοτροφών μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ανάπτυξη και παραγωγικότητα των ζώων, που με τη σειρά τους μπορεί να μειώσει το κόστος παραγωγής.