Guidolin Wafer Fioc Δύναμη- Υγεία -Ευζωΐα 365 ημέρες το χρόνο

Είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα (σιτηρέσιο) για τη διατροφή του αλόγου με τρόπο απλό, ελεγχόμενο, οικονομικό και πρακτικό. Εύγευστο, υψηλής βιολογικής αποικοδόμησης και αφομοίωσης με κυτταρίνες μακράς δομής
ίνας που καθιστούν το Wafer fioc, ιδανικό για το γαστρεντερικό σύστημα αυτού του φυτοφάγου μονογαστρικού ζώου. Η φόρμουλα του καλύπτει πλήρως τις διατροφικές ανάγκες πουλαριών, αλόγων, γεννητόρων, ηλικιωμένων αλόγων ή ζώων με παθολογικά νοσήματα και σαφώς αθλητών.
Η μορφή του σε κύβους (4×4 cm) που περιέχουν:

  1. Συνδυασμό ελεγμένων χονδροειδών (σανός λειμώνα) μακράς ίνας(15-20cm) χωρίς σκόνες
  2. Πιστοποιημένη μηδική αφυδάτωσης χωρίς βλαπτικές ουσίες και αντιθρεπτικούς
    παράγοντες
  3. Μείγμα θερμονυφαδοποιημένων καρπών απαλαγμένων από μυκοτοξίνες

Κάθε κύβος ,περιέχει τη σωστή αναλογία σε μάκρο (πρωτεΐνες , υδατάνθρακες,λίπη) και
μικρό στοιχεία (βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) για την κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και μυϊκή δομή σε μια σύσταση σταθερής ποιότητας 365 ημέρες το χρόνο. Με τη χορήγηση του Wafer fioc το άλογο ξεκινά να αναδεικνύει τις μυϊκές μάζες του, μειώνοντας τον όγκο στην περιοχή της κοιλιάς, προσεγγίζοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του χάρη στη δυνατή σωματοδομή και την ενέργεια από το χορηγούμενο γεύμα. Η αλλαγή από το προηγούμενο πρόγραμμα σίτισης και η μετάβαση στο νέο με τη χρήση του Wafer fioc θα πρέπει να γίνεται σταδιακά με την παράλληλη μείωση των ποσοτήτων του παλιού γεύματος και σταδιακή αύξηση του νέου με το Wafer fioc.(περίπου 10 ημέρες).

Κάθε άλογο είναι διαφορετικό, με ιδιαίτερες ανάγκες, διαφορετικό μεταβολισμό, διατροφικές
συνήθειες και ένταση άθλησης η σε διαφορετική φάση κύκλου ζωής. Βάση αυτών, τα
προγράμματα διατροφής που προτείνουμε παρακάτω θα πρέπει να εναρμονίζονται με τις
ανάγκες του ζώου.

  1. Το Wafer fioc ως ενιαίο, ολοκληρωμένο γεύμα (unifeed) χωρίς την προσθήκη άλλων υλών. Χορήγηση 1,5 κιλών Wafer fioc ανά 100 κιλά σωματικού βάρους του ζώου. Παράδειγμα : ένα Αραβικό άλογο των 350 κιλών θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 5,5 κιλά Wafer fioc σε 2 με 3 γεύματα. Μετά από το διάστημα προσαρμογής στο νέο γεύμα η χορήγηση της ολικής ποσότητας μπορεί να χορηγηθεί και σε ένα γεύμα δεδομένου ότι το άλογο έχει την ικανότητας της διαχείρισης της ποσότητας της τροφής του.
  2. Wafer fioc και χονδροειδή (σανός). Χορήγηση 1 κιλού Wafer fioc ανά 100 κιλά σωματικού βάρους του ζώου συν τη διάθεση άριστης ποιότητας σανού (4,5 ή 6 κιλά). Παράδειγμα: για ένα Quartier borse βάρους 400 κιλών που καταναλώνει 12 κιλά σανό συστήνεται η χορήγηση 4 κιλών
    wafer fioc και 5 με 6 κιλά χορτονομής (σανού).
  3. Wafer fioc ως συμπλήρωμα γεύματος. Χορήγηση 2,5 -3-3,5 κιλών wafer fioc ανάλογα με τη σωματοδομή του ζώο ως πρώτο γεύμα της ημέρας και κατόπιν αφήνουμε στη διάθεσή του επιλεγμένη χονδροειδή (σανό). Παράδειγμα: για ένα άλογο των 500 κιλών μπορούμε το πρωί να χορηγήσουμε 3 κιλά wafer fioc και 8-9-10 κιλά σανό.

✅ Σωστή μάσηση και πέψη. Οι κύβοι του Wafer fioc ενεργοποιούν τη φυσική κυκλική μάσηση του αλόγου με αποτέλεσμα τα δόντια να φθείρονται ομοιόμορφα και όχι κάθετα. Κατόπιν η μάσηση διεγείρει τους σιελογόνους αδένες να παράξουν αρκετή σίελο η οποία στηρίζει τη διαδικασία της πρώτης διάσπασης της τροφής και την αρχή πέψης στο στόμα. Γεγονός που δρα ευεργετικά στον οργανισμό του ζώου λόγω της χαμηλής δυναμικής πέψης εξαιτίας του μικρού μεγέθους του στομάχου σε σχέση με το μέγεθος του ζώου. Επίσης, η σίελος που υγραίνει την τροφή, την προετοιμάζει για την γαστρική πέψη παράλληλα προστατεύει το γαστρεντερικό βλεννογόνο από την οξύτητα και τις δυσμενής συνέπειες της (τυμπανισμός , ερεθισμοί, κολικοί, γαστρίτιδες…). Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι η βάση για την αύξηση των performance ενός αλόγου.
✅ Αύξηση χρόνου διέλευσης στο γαστρεντερικό σωλήνα. Το άλογο μπορεί να
προπονηθεί νωρίτερα από τις 3 ώρες που συνήθως απαιτούνται μετά από ένα συμβατικό γεύμα.
✅ Ασφαλής επιλογή για ζώα στη φάση αναπαραγωγής. Εξασφαλίζει την απαραίτητη ενέργεια και ευεξία στους επιβήτορες κατά τη στρεσογόνο διαδικασία των συζεύξεων. Η γονιμότητα των φοράδων είναι αποτέλεσμα της σωστής διατροφής και υγείας των θηλυκών που κατά τη φάση της εγκυμοσύνης καλούνται επίσης να καλύψουν τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες για ένα υγιές και δυνατό πουλάρι.
✅ Σε όλο τον κόσμο επιλέγουν Guidolin τροφές για το μεγάλο κεφάλαιο των αλόγων αθλητών. Δυνατοί μύες , υγιείς αρθρώσεις και πλήρως ανεπτυγμένο καρδιοαναπνευστικό σύστημα απαιτούνται για έναν κορυφαίο αθλητή.
✅ Εγγυάται τη σωστή ανάπτυξη πουλαριών. Η ανάπτυξη και η εισαγωγή στις
προπονήσεις βασίζονται σε ένα υγιές και δυνατό σώμα. Κατά τον απογαλακτισμό πουλαριών μπορεί να χρησιμοποιείται θρυμματισμένο χωρίς να το βρέχουμε.
✅ Ιδανικό για senior (ηλικιωμένα) άλογα & άλογα με οδοντικά προβλήματα. Οι εύγευστοι κύβοι ενισχύουν σημαντικά τα άλογα σε αυτή τη φάση της ζωής τους βελτιώνοντας τη σωματοδομή τους και την ευεξία. Να χρησιμοποιείται ελαφρώς βρεγμένο στην αρχική φάση χορήγησης έως ότου το σκληρύνουν τα ούλα των ζώων χωρίς δόντια πλέον έτσι ώστε η κατανάλωση να γίνεται ως έχει (ξηρό wafer fioc).
✅ Απαραίτητο σε άλογα με παθολογικά νοσήματα και αλλεργίες. Ανορεξία,
αναπνευστικά νοσήματα και αλλεργίες, κολικοί, διάρροιες, νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος και άλογα στην μετεγχειρητική πορεία κατόπιν χειρουργικής αποκατάστασης κολικού.
✅ Αδιαμφισβήτητη ποιότητα ελεγμένων και πιστοποιημένων πρώτων υλών και διαδικασιών παραγωγής. Προκύπτει ένα τελικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και ασφαλές χάρη στην απουσία μυκοτοξίνων, ξένων σωματιδίων (π.χ. σύρματα), μούχλας,σκόνης, χρωστικών, συντηρητικών και βλαπτικών παραγόντων. Σταθερή ποιότητα 365 ημέρες το χρόνο.
✅ Πρακτική συσκευασία. Οι χάρτινοι διπλοί σάκοι των 25 κιλών μπορούν πολύ εύκολα να μεταφέρονται στο στάβλο, στις ημέρες μεταφοράς, παρέλασης, αγωνισμάτων και trekking σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα όπως σανός και μίγμα καρπών.
✅ Αξιόπιστο συνοδευτικό καρτελάκι (ετικέτα) που πιστοποιεί την πραγματική συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών του wafer fioc και όχι κατά προσέγγιση.
✅ Καθαριότητα στρωμνής και box. Ο αυξημένος βαθμός αφομοίωσης του wafer fioc επιτρέπει στο άλογο να λερώνει πολύ λιγότερο χωρίς υδαρά κόπρανα, έχοντας καθαρότερη στρωμνή με λιγότερο χρόνο καθαρισμού της από το φροντιστή άρα και με λιγότερο κόστος δαπάνης για την αγορά υλικού στρωμνή box .
✅ Εύκολος έλεγχος ποσότητας χορήγησης ή σπατάλης. Ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του ιππικού ομίλου μπορεί πολύ εύκολα να υπολογίσει την κατανάλωση του Wafer fioc και το κόστος διατροφής των ζώων.

TOP